Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt företag tar över bostadsbygge i centrala Tranås

Bostadsrättsprojektet på den supercentrala tomten Norra Missionen köps nu upp av Hökerums bygg. Tidigare var det Pålssons bygg som haft hand om bygget, men i julas blev det klart att hela projektet säljs.

Vi har tidigare skrivit om problemen som hägrat kring bygget på Norra Missionen – en tomt som ligger precis bredvid det så kallade ”Åhlénshuset” och ett mindre stenkast från stationen. Bland annat handlar det om förseningar på grund av att köpare dragit sig ur.

I ett pressmeddelande på onsdagsmorgonen framgår det att Hökerums bygg köper bostadsrättsprojektet av Pålssons bygg.

– Vi har haft en bra dialog med Pålssons bygg och de är mycket måna om att kunderna vi redan har i projektet ska bli nöjda. Det ligger självklart även i vårt intresse, berättar Linda Ståhl, projektutvecklingschef på Hökerum bygg, i pressmeddelandet.

– På grund av en försening i ett annat projekt har Hökerum bygg möjlighet att sätta igång produktionen av bostäderna i Tranås redan nu i vår. De som redan har köpt en bostad kan därmed se fram emot att flytta in i sina nya lägenheter under år 2020, tillägger hon.