Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny studie: Hundar bättre sovsällskap än män

En ny studie visar att kvinnor som delar säng med sina hundar sover bättre än de som kryper till kojs med andra människor. Det skriver Huffington Post. – Hundägare har en strikt morgonrutin, säger lektorn Christy L. Hoffman till tidningen.

En studie från Canisius College i Buffalo, USA, visar att hundar är det bästa sovsällskapet för kvinnor.

Till Huffington Post, som Aftonbladet var först med att skriva om, berättar lektorn Christy L. Hoffman, som ledde arbetet, att 962 amerikanska kvinnor har svarat på frågor om deras sömnkvalité och hur trygga de känner sig om nätterna.

Totalt 57 procent uppgav då att de delar säng med sin partner. 55 procent av de tillfrågade kvinnorna berättade att de sover med minst en hund, samtidigt som 32 procent har minst en katt som sovsällskap.

"Det är förvånande"

Resultatet visar på att katter stör sömnen lika mycket som människor, medan hundar inte väcker sina ägare lika ofta. Enligt studien hade hundägarna också en tidigare läggdagstid.

– Kvinnorna rankade sina hundar som bättre sovsällskap. Det är förvånande, säger Hoffman som passar på att ge en förklaring:

– Hundägare känner en trygghet i att hunden varnar vid inbrott eller vid annat nödläge. Sedan måste man anpassa sig efter hundens behov på morgonen, det gör att hundägaren har en strikt morgonrutin. Katter har ett annat sovmönster.