Det var tidigare en pizzeria som hette Charlie Chaplin, men sedan i lördags har restaurangen på Storgatan bytt namn till taverna Odysseen. De serverar fortfarande pizza och kebab, men tanken är att menyn ska utvecklas och innehålla fler grekiska specialiteter.

– Alla älskar grekisk mat, säger Adri Spiro.

Han hjälper till i restaurangen, men det är hans bror Jurgen som står i köket. De har också hjälp av sina föräldrar som har arbetat på restaurang i Grekland i mer än tjugo år.

– Det är mamma som tar det största ansvaret för lunchen.

Familjen Spiro kommer från Kalvrita i Grekland, men bor numera i Nässjö. De pendlar till Aneby och den nyöppnade restaurangen.

Jurgen lämnade hemlandet på grund av den ekonomiska krisen. Han har bara varit i Sverige i två år, men talar redan utmärkt svenska. Han har mycket erfarenhet från branschen, bland annat som kock i Storbritannien, men restaurangen i Aneby blir ett nytt steg.

– Det är första gången i Sverige och första gången som eget företag, säger han.

Taverna Odysseen har tagit över pizzeria Charlie Chaplins lokaler på Storgatan.

Foto Johan Fingal

Restaurang Odysseen kommer att servera lunch med salladsbuffé och kaffe. På kvällarna blir det à la carte och inom kort med fler grekiska alternativ. Familjen Spiro har också sökt tillstånd för alkoholservering.

– Det dröjer någon vecka kanske, säger bröderna.

Med grekiska rätter på menyn kan familjen Spiro erbjuda något som inga andra restauranger har.

– Vi ska försöka göra mycket god mat. Det är jätteroligt att vara här i Aneby, säger Jurgen Spiro.