Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu kör biblioteket hem böcker

 
Coronaviruset 2020
Visa alla artiklar

Nu blir det lättare att låna böcker. Biblioteket börjar med leveranser till personer som bör hålla sig hemma i coronatider.

Sedan pandemin startade har antalet fysiska besök på Aneby bibliotek minskat, men de digitala lånen ökat.

För den som inte vill gå in på biblioteket har det varit möjligt att ringa in en beställning av böcker och hämta upp en kasse utanför.

Blir enklare

Nu tas ytterligare ett steg som ska göra det enklare för boklånare. Från och med nästa vecka erbjuds Anebyborna hemleverans av böcker.

– När vi fått in beställningar kommer vi att cykla runt och lämna kassar utanför dörren. Det blir på tisdagseftermiddagar, säger bibliotekarie Nathalie Nance.

Hon påpekar att erbjudandet enbart gäller centralorten Aneby och att det är till för personer som tillhör riskgrupper eller sitter i karantän.

– Man kan också låta en vän eller släkting hämta beställningen på biblioteket.

Det blir personal från biblioteket som sköter leveranserna, i alla fall till att börja med.

– Men kanske kan vi få hjälp från någon annan verksamhet, om det eventuellt finns personal som inte kan utföra sina ordinarie arbetsuppgifter.

Ett test

Än så länge (läs torsdag) har det inte kommit in några beställningar.

– Vi får se vilket gensvar det blir, hemleveranserna ska också ses som ett test, säger Nathalie Nance och fortsätter:

– Vi vill gärna att kommuninvånarna fortsätter att läsa. Det är en av de bästa sakerna man kan göra just nu och dessutom helt riskfritt.