Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nedskärning med 2 100 miljoner måste märkas

Svar till Staffan Eklöf och Mats Nordberg (SD), i tidningen den 22 april.

Självklart måste man i en demokrati kunna välja mellan olika alternativ. Oavsett vilket alternativ man väljer, så får man ta det onda med det goda. Väljer man till exempel KD:s och M:s budget med kraftigt sänkta skatter för de högst betalda och att till exempel sjukpensionärer får kännbara skattehöjningar, så får man väl stå ut med nedskärningar i det viktiga arbetet med till exempel artdatabanken. (Skattehöjningen för cirka 15 sjukpensionärer finansierar skattesänkningen för en löntagare med miljoninkomst.)

Nu var det inte min analys att Statens Lantbruksuniversitet var tvungen att skära ner på personalen på grund av KD:s och M:s budget, utan det var hämtat från SLU:s officiella informationsblad. Jag förmodar att de är väl informerade och tillräckligt kompetenta för att kunna prioritera bland sina utgifter. Skär man ner miljö- och klimatbudgeten med 2100 miljoner, samma år som skogarna brinner, granbarksborrarna sprider sig okontrollerat och grundvattnet når rekordlåga nivåer så är det naturligtvis många områden som kräver insatser.

Jag har inga synpunkter på vad regeringen borde låta bli att göra i stället, men 2100 miljoner kronor i nedskärning på miljöområdet måste märkas på många områden, oavsett hur mycket dialog man har.

SÖ (MP)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel