Fler slags, från både NMR, AfS, och Nordisk alternativhöger. Både de solklara med bild på Hitler, eller som frågar dig om du vill ha ett samhälle i förfall. Men även de mer subtila. ”Stoppa homolobbyn” låter kanske inte så hemskt, men på NMR:s hemsida beskriver de sedan att vi skall avrättas om vi inte kan rätta oss efter dem.

När de säger att de inte vill ha råttor och apor på gatorna, är en direkt referens till den avhumanisering av judar som gjordes i Nazityskland, där de också lägger till bruna människor. De använder sig av ett slags andra världskrigets estetik för att väcka känslan av att svenska folket är hotat och landet måste beväpna sig mot fienden, en fiende som inte begått ett annat brott än att ha ”fel” religion, ”fel” hudfärg eller fel sexuella läggning eller identitet.

Vart sådant klistermärke som får stå kvar ostört på baksidan av trafikskyltar och på lyktstolparna är en propagandaposter i miniatyr som skall påminna oss som inte passar i deras mall, att vi en dag skall bort. Det är klistermärken som lovar om en kommande utrensning.

Jag vill uppmana alla i stan, var observanta. Om ni ser klistermärken och annat som hetsar till hat mot utsatta människor, riv inte bara ned dem. Kom ihåg att polisanmäla på 114 14, så att de har informationen och kan föra statistiken på om detta problem expanderar och skulle grövre brott ske kan de koppla mönstret.

Låt dem inte få växa genom att tystnaden låter som ett samtycke och medhåll. Hot mot demokratin och mänskliga rättigheter bekämpas med aktivt arbete, stort som litet.

Rannvá Arnskov

Vänsterpartist