Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

JSS-simmaren från Nässjö två minuter från en OS-inbjudan – får ny chans

JSS-simmaren Viktor Johansson, från Nässjö, slog förra veckan nytt svenskt rekord på 1 500 meter och i koreanska Gwangju hoppades han på en liknande insats. Men än får han ingen OS-inbjudan.

Victor Johansson hoppades på ett storlopp på 10 kilometer i öppet vatten i sim-VM. Efter förra veckans nya svenska rekord på 1 500 meter fanns det goda förutsättningar för en ny kanontid, men 20-åringen lyckades inte riktigt i vattnet utanför koreanska Gwangju och simmade in på en 34:e plats.

Johansson, som tävlar för Jönköpings simsällskap, var därmed 2 minuter och 20 sekunder bakom tyske vinnaren Florian Wellbrock och drygt 2 minuter från den tiondeplats som hade gett en OS-inbjudan från internationella simförbundet. Elliot Sodemann simmade i mål 1,2 sekunder efter Johansson och slutade 37:a.

VM-loppet var en av två chanser för simmarna att kvala in till OS i Tokyo 2020. Nästa chans att kvala in kommer under våren, då 15 platser står på spel, uppger svenska simförbundet.