Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mörlid och Sandwall till Lommaryds kyrka

Lommaryds kyrka får besök av Mörlid och Sandwall även i år. Duon avslutar sin julturné där.

Peter Sandwall och Lars Mörlid har för vana att i december att bjuda på konserter med julstämning och musikglädje.

39:e året

I år ger sig duon ut på julturné för 39:e gången. Genom åren har det blivit över 500 julkonserter i kyrkor runt om i både Sverige och Norge.

– Det är ett inspirerande uppdrag att få förmedla julens budskap, både genom traditionstyngd julmusik och nyare sånger som vi själva skrivit. Det ger oss stor glädje, säger Lars Mörlid i ett pressmeddelande.

Även i år bidrar julturnén till viktiga insatser för barn som lever i utsatthet. Den här gången sjunger Mörlid och Sandwall till förmån för Erikshjälpens arbete för flickor i Östafrika.

I området där Kenyas, Ugandas och Sydsudans gränser möts gifts många flickor bort innan de fyllt 18 år och en flickas värde bestäms utifrån den mängd boskap hon kan ge vid ett bortgifte.

Flickors värde

Erikshjälpen kämpar för att uppgradera flickors värde, ge dem möjlighet till utbildning och skapa förutsättningar för jämställdhet.

I samband med konserterna kommer Lars Mörlid att berätta om arbetet för flickors rättigheter och även uppmana konsertbesökarna att vara med och bidra till det.

Julturnén omfattar elva konserter. Den avslutas, som alltid, i Lommaryds kyrka den 21 december. I våra trakter ges även tre konserter i Missionskyrkan i Nässjö.

LÄS MER: De drar alltid fullsatt kyrka