Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Moa Enermo: Vad gör man en sommar som är helt upp och ned?

”Nu har Download ställts in”.

Så skrev en vän i en gruppchatt vi har tillsammans med flera andra konsert- och festivaltokiga kompisar. Detta var den 26 mars när jag fortfarande hade (ett pyttelitet) hopp om att viruset skulle vara under kontroll innan sommaren så att vi återigen skulle kunna sammanstråla i vårt andra hem.

Det skulle dock fortfarande dröja nästan en månad innan Sweden Rock Festival faktiskt ställde in, men när festival efter festival – helt förståeligt – kastade in handduken och Sverige samtidigt hade tvingats begränsa folksamlingar till max 50 personer kändes campinghäng och rockkonserter i blekingska Norje väldigt långt borta.

I det stora sammanhanget är en inställd festival förstås en droppe i havet, även om det för mig kändes som att drunkna. Jag har varit på Sweden Rock Festival sedan 2006, vilket inte är jättelångt ifrån halva mitt liv. Oavsett krockande student och examen har jag varit där. Det krävdes alltså ett elakt virus för att trenden skulle brytas och det känns...

Tomt.

Genom åren har jag spenderat mina somrar på över 40 festivaler och har inte haft en helt festivalfri sommar på så många år att jag inte kommer ihåg hur jag spenderade tiden innan dess.

Nu skulle jag kunna skriva något klyschigt som att ”om vi bara hade vetat vad som väntade, hade vi verkligen passat på och njutit av så många konserter och festivaler vi bara kunnat förra året”. Faktum är att jag faktiskt var på – för mig – rekordmånga. Sju festivaler och 32 konserter om jag inte har räknat fel.

Tanken har slagit mig att jag kanske var omedvetet synsk, men den har försvunnit ganska raskt igen och ibland kan jag fortfarande inte greppa exakt vad det är vi faktiskt är med om.

Men eftersom läget är som det är och vi alla har vårt samhällsansvar att ta i den här krisen gäller det att kliva ut ur sin egobubbla och acceptera att livet just nu inte är det samma för någon. Men för den sakens skull stannar inte hela karusellen upp helt och hållet.

Nu när vi ska hålla oss på hemmaplan blir den här sommaren ett ypperligt tillfälle att verkligen utforska närområdet med allt vad det har att erbjuda. Kanske kan något av de smultronställen, som 23 personer fått berätta om, ge dig inspiration (KLICKA PÅ LÄNKEN FÖR ATT KOMMA TILL ARTIKELN).