Enligt Expressen var det en vanlig trafikkontroll på motorvägen söder om Berlin som gjorde att den ene misstänkte mördaren fastnade hos polisen. De var då sedan några dagar internationellt efterlysta, misstänkta för mordet på Markarydsmannen.

Kronobergspolisen har inte velat säga vem av de båda misstänkta som har gripits, men enligt Expressen är det den 48-årige ukrainaren Yaroslav Lavryniv.

Den andre misstänkte mördaren, Oleksandr Traiduk, 47 år, ska ännu vara på fri fot.

Christoph Lange, talesman hos distriktsåklagaren i Brandenburg säger till Expressen under torsdagen att den misstänkte Yaroslav Lavryniv är i förvar hos polisen i väntan på att bli utlämnad till Sverige.

Enligt kvällstidningen hade de båda ukrainarna kommit till Sverige tillsammans med ytterligare två personer från Ukraina för att plocka bär i Västerbotten. De hade via en bärplockarförmedling i Ukraina, blivit tipsade om att det fanns bär i Västerbotten.

När deras bil gick sönder i Kronoberg stal de Volvon från 70-åringen i Markaryd och i samband med detta mördades han.

Därefter tog de sig till det planerade jobbet i Malå kommun, men bärplockarföretagaren hade inget jobb till dem och det blev en otrevlig stämning med de båda männen som slutade med att de hade sönder företagarens bil.

Bärplockarföretagaren kollade upp dem hos förmedlingen i Ukraina för att kunna anmäla de båda männen till polisen.

När han fått deras identifikation och meddelat polisen tog det några dagar innan de efterlystes av Kronobergspolisen och man insåg att det handlade om samma personer. Allt detta enligt Expressen.

Relaterat till artikeln