Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Medborgare har idéer om Svartån

Områdena kring Svartån borde göras mer attraktiva. Det är en del av ett medborgarförslag från en Anebybo.

Förslaget som lämnats till kommunen består av tre punkter. En handlar alltså om att kommunen bör arbeta mer för att höja attraktionen kring Svartån.

Centrumvärd önskas

Ytterligare en idé är att göra Svartåparken mer tillgänglig. Den tredje punkten i medborgarförslaget handlar om att det bör anställas en person som centrumvärd, med ansvar att städa i centrum.

I det svar som kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige ska godkänna påpekas att det som Anebybon föreslår ligger i linje med hur kommunen vill att området ska uppfattas. Det betonas också att Aneby kommun, utifrån de resurser som finns, redan i dag arbetar med mycket av det som medborgarförslaget för Svartån och Svartåparken går ut på.

En del av det handlar om glassförsäljning eller servering, Här svarar kommunen att det är en välkommen verksamhet men att den i så fall måste drivas av en entreprenör.

Fick nej

Nämnas kan att flera tidigare medborgarförslag har gällt Svartåparken. Ett önskemål, som fick nej, var att sätta upp ett minnesmärke över Göran Engström, ett annat bygga en skateboardramp. Som kanske är bekant finns en sådan nu vid före detta Svartåskolan, vid hockeyrinken.

Läs mer: Axel vill ha en skateramp

Läs mer: Parken var en julklapp