Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mattelin tog två spurtpriser i Cykelvasan

Erik Mattelin kunde inte slå fjolårets niondeplats i Cykelvasan. Men han vann två spurtpriser och satte rejäl färg på lördagens lopp.

33-åringen som tävlar för Highland Cycling kom loss från tätklungan strax innan Hökberg.

– Det var väldigt avvaktande åkning så jag tänkte att jag skulle gå för spurtpriset i Hökberg. Jag stack lite tidigt men jag fick en ganska skaplig lucka och jag malde på och tänkte att de kommer väl snart ikapp. Men de kom aldrig och med 14 kilometer kvar bestämde jag mig för att gå för det, men med motvinden så visste jag egentligen att det inte riktigt skulle gå. Förhoppningen var att det skull bli oreda i klungan, säger Mattelin till Cykelvasans hemsida.

Att ligga ensam i täten var dock påfrestande.

– Helt ärligt så är det ett helvete. Man ligger på limit och vet att det är en halvtimme kvar, berättar Mattelin som blev infångad strax efter Eldris.

Till slut blev det en 23:e plats för Eksjöbon, tre sekunder efter vinnaren Emil Lindgren som tävlar för Serneke Allebike. I damernas klass segrade norskan Elisabeth Sveum.