Det var i början av veckan som tidningen skrev

Meningen är att det ska bli en hälsosammare och renare miljö för barnen att leka i. Under de närmaste månaderna ska förbudsskyltar placeras och askkoppas ska sättas upp.

En kvinna har kommenterat på : "Är själv rökare men tycker det är trist att många fimpar varsomhelst. Röka i lekplatser är dessutom helfel. Man kan hålla sig en timme eller två. Jag röker inte på jobbet heller för den delen."

En annan skriver: "Oj, jag trodde att der redan fanns. Men då är det väl på tiden."

Ytterligare några kommentarer är: "Va på tiden, borde va överallt i Sverige på lekplatserna." "Tycker jag är jättebra. Lekplats och rökning hör inte ihop." "Det borde vara en självklarhet, även utan skylt."

I samband med artikeln kommer andra platser upp och andra otrevligheter som man se förbud på: "Att man inte rastar hundar på skolgårdar och lekplatser." "Mycket bra. Såna skyltar borde finnas vid busshållsplatserna. Det skulle bli mycket trevligare stämning då." "Ja självklart ska man ha rökfritt där småbarn vistas. Trodde det var självklart men så är det ju uppenbarligen inte, för man ser mammor gå med barnvagn och en cigg i munnen förstår man att vissa inte förstår bättre."

Någon annan tycker även att det borde vara mobilfritt på lekplatserna: "Och naturligtvis smartphonefritt så barnen kan ha kontakt med sina föräldrar... det kanske var att gå för långt?"

LÄS MER: Rökstopp på lekplatser i Eksjö