Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man på fest medvetslös efter förgiftning

En man i 35-årsåldern fördes medvetslös till Länssjukhuset Ryhov under torsdagskvällen. Läkare befarade att han hade fått i sig träsprit i samband med en svensexa.

Det var under fredagseftermiddagen som polisen blev kontaktad av läkare på Länssjukhuset Ryhov i Jönköping. En man hade blivit medvetslös efter att ha druckit alkohol under en svensexa på torsdagskvällen. Provsvar från sjukhuset visade att mannen hade fått i sig träsprit.

Enligt polisen befann sig mellan 60 och 70 personer på festen och man uppmanar nu samtliga deltagare att ta kontakt med sjukvården för kontroll och eventuell behandling.

Träsprit är giftigt även i små doser och den som dricker det riskerar att bli blind eller i värsta fall dö. Tecken på metanolförgiftning kan uppkomma så sent som ett dygn efter att man fått i sig det och det är därför polisen uppmanar deltagarna vid festen att testa sig.

Vanliga symptom är sänkt medvetande, kräkningar och att man blir allmänt dålig. Giftinformationscentralen skriver att metanolförgiftning inledningsvis liknar en vanlig alkoholberusning, men att personen senare drabbas av bland annat synrubbningar och kramper.

Polisen utreder nu händelsen som grovt vållande till kroppsskada och brott mot alkohollagen.

– Man har pratat med honom så det ska inte vara ett livshotande tillstånd för honom, säger polisens presstalesperson Monica Bergström till TT.

Vid lunchtid på lördagen kom nya provsvar från Länssjukhuset Ryhov som visade att det var etanol, alltså vanlig alkohol, och inte metanol som mannen hade druckit. Se länken nedan.