Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man misshandlades när han försökte hjälpa granne

En man hörde hur ett antal personer gav sig på hans granne. När han gick dit för att kolla vad som stod på gav sig personerna på honom också.

Händelsen inträffade enligt polisen i centrala Tranås under torsdagskvällen. Enligt polisen var det en man i 25-årsåldern som reagerade när hans granne blev angripen.

– Det var några som ville honom illa. Grannen kom för att se vad som hände och då fick även han ta emot slag, säger Björn Öberg, polisens presstalesperson.

Misshandeln ska ha skett utomhus och den man i 20-årsåldern som först blev angripen fördes sedan med ambulans till sjukhuset.

– Han hade fått någon form av sårskada i ansiktet.

Polisen har skrivit en anmälan om misshandel men i nuläget finns inga misstänkta. Björn Öberg vill inte berätta hur många gärningsmän de söker efter.

– Jag vill inte gå in på hur många personer det var inblandade. Vi behöver fortfarande hålla en del förhör. Om det finns vittnen som sett något så vill jag inte slå fast något antal som vi låser oss vid. Det kan också vara så att någon varit mer aktiv medan andra bara sett på, säger Björn Öberg.

Har de använt någon form av tillhyggen?

– Nej.

Är det personer som är bekanta för honom sedan tidigare?

– Det kan jag inte riktigt svara på. Det har inte skett från ingenstans, om man säger så. De har haft med varandra att göra innan, säger Björn Öberg.