Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man dömdes för sexuellt ofredande – överklagar

Försvarsadvokaten var för dåligt insatt i ärendet. Det menar en man som dömts för sexuellt ofredande och nu överklagar domen.

I slutet av april dömdes en man för sexuellt ofredande mot en tonårsflicka sedan han tagit henne på bröstet samt ställt frågor om hennes sexliv. Både mannen och flickan bor på Höglandet och han är gift med en släkting till henne.

Mannen förnekade att han hade något sexuellt syfte och uppgav att han ville skoja med flickan.

Tingsrätten ansåg dock att tonårsflickans sexuella integritet kränkts och tog även den stora åldersskillnaden med i beaktande när mannen dömdes för gärningen.

Straffet blev villkorlig dom och 50 dagsböter. Flickan ska även få 8 000 kronor i skadestånd.

Nu överklagar mannen domen. Han anser att tingsrätten byggt upp en felaktig bild av det som hände och mannen ger även en känga åt sin advokat. Han tycker att denne var för dåligt insatt i målet.

”Min försvarsadvokat skulle hjälpa mig att få fram min bild av händelsen. Detta lyckades han inte med”.

Han menar även att flickan fått påtryckningar att anmäla honom. Att han ställde frågor som rörde flickans sexliv var för att ge råd och stöd, skriver mannen i sitt överklagande.

Mannen yrkar att han ska frikännas från åtalet. I andra hand vill han att böterna, skadeståndet och advokatkostnaderna sänks rejält.