I samband med en tv-sänd presskonferens vid 14-tiden på lördagen framkom fler uppgifter om den anhållne mannen.

Vice chefsåklagare Hans Ihrman kunde inte bekräfta eventuella terrorgrupps-sympatier som mannen uttryckt på internet, men bekräftade att det rör sig om en man från Uzbekistan. Det är oklart hur länge mannen vistats i Sverige, men han har förekommit i Säpos underrättelser under 2016.

– Personen som är anhållen för gärningsmannaskapet är troligtvis chauffören, så ser det ut i nuläget, säger Lars Byström presstalesperson vid polisen till Sveriges Radio .

Mannen som sitter anhållen greps i Märsta. Polisen har bekräftat att den anhållne liknar den man som återfinns på den bild som polisen visade under en presskonferens på fredagseftermiddagen. Men polisen kan inte bekräfta om det är samma man, uppger

Det var vid tio i tre på fredagseftermiddagen som ett misstänkt terrordåd skedde i Stockholm. En lastbil kapades av en maskerad man som därefter körde in i människor på Drottninggatan för att därefter krascha in i Åhléns city.

Fyra personer dog på fredagen i samband med attacken och 15 har skadats, varav sex personer har fått lämna sjukhuset. Av de nio som fortsatt vårdas handlar det om åtta vuxna och ett barn, detta enligt uppgifter från

På lördagslunchen skriver att Landstinget inventerat skadeläget som just nu lyder att fyra personer är allvarligt skadade. Av dem är det två som intensivvårdas. Sex personer är lindrigt skadade. En av dem är ett barn.