Klockan 03:51 kom samtalet till polisen och det gällde ett grövre brott i Vetlanda. En man i 35-årsåldern var allvarligt skadad efter att ha utsatts för våld med någon form av stickvapen.

– Han är jätteallvarligt skadad och läget är kritiskt, sa Mikael Ehne, vakthavande befäl vid polisregion Öst, under lördagsförmiddagen.

Den 35-årige mannen fördes till sjukhus i ambulans med skador som bedömdes allvarliga och han opererades akut. Men hans liv gick inte att rädda. Vid klockan 12 meddelade polisen att mannen har avlidit av sina skador. Anhöriga är underrättade.

Brottet skedde i en lägenhet i centrala Vetlanda där det även fanns flera andra personer vid tillfället.

Kort efter brottet kunde två misstänkta personer gripas och de är nu misstänkta för mord. Det är en man i 25-årsåldern och en kvinna i 30-årsåldern och de greps i nära anslutning till platsen.

Tidningens reporter rapporterar om flera poliser vid brottsplatsen. Området söks med hund och arbetet med den tekniska undersökningen verkar gå mot sitt slut.

– Det brukar aldrig hända något i Vetlanda och nu är det så mycket. Sjukt att allt detta händer i lilla Vetlanda. Detta är ju annars ett lugnt område, säger en ung man i området till tidningens reporter och refererar till mordet för inte så länge sedan.

Många Vetlandabor rör sig på platsen och ser oroliga och förvånade ut när de upptäcker poliserna i området.

Polisen arbetar nu intensivt för att få en bild av vad det är som har hänt. Bland annat har en teknisk undersökning utförts på platsen under morgonen och brottsplatsen kommer fortsatt att vara avspärrad.

Polisen arbetar även med att förhöra de misstänkta samt andra personer som kan ha uppgifter att lämna i ärendet.

Polisen söker också kontakt med de som ännu inte har pratat med polisen och som kan ha upplysningar att lämna.

Den som har information kan ringa 114 14.

Polisen lämnar inga ytterligare uppgifter i ärendet, uppgav man på lördagseftermiddagen.