Den 24 juli hittades två spädbarn döda

På måndagen efter att den rättsmedicinska undersökningen visat att tvillingarna dog av lunginflammation.

Kvinnans advokat Mikael Svegfors beskriver främst en lättnad hos sin klient.

Jag har haft ett jättekort samtal direkt med henne när jag fick veta. Hon är väldigt lättad förstås, man ska komma ihåg att hennes sorgprocess egentligen börjar nu. Det har naturligtvis varit jättejobbigt för henne, säger han.

Jag tror att alla kan sätta sig in i tanken. Hon har inte förlorat ett utan två barn. Sedan har hon anklagats för att ha haft med dödsfallen att göra när hon själv vet att hon inte gjort något fel.

Mikael Svegfors är starkt kritisk och att det tagit så långt tid för polis, men främst för föräldrarna, att få ett svar.

I det här sammanhanget måste man ifrågasätta att det har tagit fyra månader för den rättsmedicinska undersökningen att bli klar. Jag har väl respekt för att de har mycket att göra men det är klart att det här kanske kunde ha gjorts snabbare.

Men främst är advokaten kritisk till alla där ute med synpunkter och åsikter om fallet. De som på förhand har dömt två redan sörjande föräldrar.

Lägg där till alla förståsigpåare på internet och sociala medier. Det är fruktansvärt.

Det finns ingen rättsprocess längre. Nu för tiden sitter de hemma och gömmer sig bakom en skärm och pekar finger. De som håller på vet själva vilka de är. Det skapar oerhört mycket vånda, men nu när det visar sig att de har fel så händer ingenting, de ställs aldrig till svars för allt de har gjort. Det kan kännas orättvist.

Har mamman känts sig dömd av samhället?

Vi har inte pratat om det på det sättet. Men hon har mått väldigt, väldigt dåligt.