Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lundgren polisanmäler Winberg

Artikel 11 av 12
Kristina Winberg petad från SD
Visa alla artiklar

Peter Lundgren polisanmäler nu Kristina Winberg för förtal. – Hon utnyttjar den här situationen och hänger ut mig i varenda intervju mer eller mindre, säger Lundgren till Expressen på onsdagskvällen.

Det har blåst ordentligt om Sverigedemokraternas toppkandidat i EU-valet Peter Lundgren efter veckans avslöjande om att han tafsat på en kvinnlig partikollega. En incident som han också blivit polisanmäld för.

Helgens avslöjande sammanföll med att Kristina Winberg, som sitter i EU-parlamentet och kandiderar i EU-valet, fick sparken av SD. På måndagen skrev sedan Expressen om att Winberg berättat för partiledningen att hon bandat ett samtal, där en kvinnlig partikamrat vittnade om ett misstänkt sexuellt ofredande.

Nu svarar alltså Peter Lundgren med att polisanmäla Winberg för förtal. Till Expressen säger han:

– Det här är ett verk av en tredje part. Det får vara någon gräns. Hon utnyttjar den här situationen och hänger ut mig i varenda intervju mer eller mindre och även kvinnan i fråga, som inte vill det.

Om polisanmälan mot honom själv säger Peter Lundgren till kvällstidningen

– Jag välkomnar den. Istället för att det har varit media i mångt och mycket som har varit åklagare, domare och bödel så går vi in i rättssystemet och låter de titta på det här i stället.

I samma intervju erkänner han att de senaste dagarna har varit jobbiga för honom.

– Jag tror inte den som inte har varit utsatt för ett sådant här drev förstår vad det gör med en själv. Det knäcker en ganska mycket, säger Peter Lundgren.