Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lastbilsolycka söder om Tranås

 
Blåljus
Visa alla artiklar

En lastbil hamnade i diket i närheten av Rygestorp vid lunchtid på måndagen. Detta innebar totalstopp på vägen i nästan nio timmar.

En trafikolycka inträffade i närheten av Rygestorp, Tranås kommun, på måndagen. Larmet om olyckan kom in till SOS klockan 12.28. Olyckan skedde på en omledningsväg till väg 32.

En lastbil med släp åkte ner i diket och blockerade hela vägen. Vägen stängdes av i båda riktningar och enligt tidningens reporter på plats skapades det långa köer åt båda hållen.

Vid halv fyra på eftermiddagen påbörjade två tungbärgare arbetet med att bärga lastbilen. Trafiken leddes om på andra vägar under dagen. Många tunga fordon fick stanna i kön tills lastbilen var bärgad.

Polisen skrev på sin hemsida att köerna under en period var 1,3 kilometer långa.

Vid 16.30-tiden berättade Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisregion öst, att det var en besvärlig bärgning.

– Det är väldigt mycket köer, säger Thomas Agnevik.

Vid 21.00-tiden meddelade Trafikverket att det åter var full framkomlighet på väg 1047 från Gunnarsmålen till Österängen, i båda riktningarna.

Vet du mer? Tipsa oss!