Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Länstrafikens uppmaning till resenärerna

 
Coronaviruset 2020-2021
Visa alla artiklar

Från och med onsdag uppmanas resenärer som åker med kollektivtrafiken i Jönköpings län att gå på och av bussarna i dörrar längre bak i fordonen. Detta för att minska spridningen av coronaviruset.

Kollektivtrafiken rullar ännu på, då det ännu inte finns några restriktioner mot detta. Men för att minska smittspridning vill nu flera kollektivtrafikaktörer runt om i Sverige, däribland Jönköpings länstrafik (JLT), nu att resenärer undviker att använda dörren längst fram, utan i stället tar mittendörren.

– Med den här åtgärden vill vi öka tryggheten ombord för alla, säger Carl-Johan Sjöberg, trafikdirektör på Jönköpings länstrafik, i ett pressmeddelande.

Dessutom ber länstrafiken även resenärer att sprida ut sig så gott det går på bussen.

Vissa turer kan framöver komma att ställas in på grund av att länstrafikens personal i större utsträckning kommer vara hemma för egen sjukdom eller vård av barn, skriver JLT.

De nya riktlinjerna börjar gälla 18 mars och gäller tills nya besked ges.

– Vi har en nära dialog med våra trafikföretag för att kunna vidta nödvändiga åtgärder om det skulle behövas, säger Charles Tholin, affärsutvecklare på JLT.

JLT ber även resenärer tänka på att ha giltiga biljetter även om det just nu är ett extraordinärt läge.