Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läkare och komiker - populäraste inneboende

Bostadskrisen har gjort att allt fler satsar på inneboende. Allt fler inser fördelen med att hyra ut ett rum. Men vilken känd person skulle du helst ha i din lägenhet? Och vilket yrke ska en inneboende helst ha? Här är listan!

243 av Sveriges 290 kommuner har bostadsbrist. Att dela bostad blir allt vanligare och många funderar på att ha en inneboende.

Hela 58 procent kan tänka sig att ha en inneboende. Dock kan 23 procent tänka sig att endast hyra ut under en kort period, visar Bobarometern, Svensk Fastighetsförmedlings nya undersökning.

Den kända person som allra flest skulle vilja hyra ut till är Johan Glans, men lika många skulle drömma om att få Mia Skäringer som inneboende, enligt pressmeddelandet från Svensk Fastighetsförmedling.

Carina Berg kommer på en stark tredje plats och därefter är det kungen som är drömhyresgästen.

Men de som ska hyra ut har även prioriteringar kring vilket yrke den inneboende ska ha.

Läkare och lärare och hantverkare är de mest populära drömyrkena för en inneboende.

En av tre vill ha en läkare och nästan lika många vill hyra ut till en lärare. Därefter kommer hantverkare.

Vårdpersonal, kock och polis kommer därefter i fallande ordning.

De minst populära yrkena för en inneboende är ”influencer” och bartender. Politiker står inte heller så högt i kurs. De ligger i botten av önskeyrken på en inneboende.

Undersökningen Bobarometern genomfördes av Sifo på uppdrag av Svensk Fastighetsförmedling under 2018. Den är en webbenkät och är statistiskt säkerställd och representativ på riksnivå. Totalt har 1 000 personer i Sverige mellan 18 till 74 år deltagit i studien.