Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

60-tal djur brann inne i storbrand

 
Blåljus
Visa alla artiklar

En ladugård utanför Flisby totalförstördes i en kraftig brand under onsdagseftermiddagen. Mellan 60 till 70 nötdjur brann inne.

Strax innan klockan 16.00 larmades räddningstjänsten till Tofta, utanför Flisby. Inga människor befann sig i ladan, däremot mellan 60 och 70 nötdjur.

– Det var ungdjur av nöt, mellan tre månader och ett och ett halvt år, säger Thomas Ljunggren, brandingenjör.

Då ladugården var utom räddning, fokuserade i stället räddningstjänsten på att skydda närliggande byggnader och höbalar.

– Den var helt övertänd när vi kom dit. Vi kunde tyvärr inte rädda några djur.

Som mest arbetade tjugo man från räddningstjänsten i Aneby, Nässjö, Eksjö, Anneberg och Tranås med branden. Under kvällen var branden under kontroll, men räddningstjänsten skulle vara kvar på plats under resten av onsdagsnatten.

– Elden spred sig till närliggande höbalar och det är det vi försöker släcka nu. Det blir stora högar av höbalarna och väldigt varmt under, vi blev tvungna att tillkalla maskiner för att lyfta dem, meddelade Thomas Ljunggren vid 21-tiden på onsdagskvällen.

Inga människor skadades i branden. Det är ännu oklart varför branden startade.