LÄS MER: Här erbjuds stöd efter dådet: ”Hur kunde det hända?”

Polisen fick vid strax innan klockan två på tisdagsmorgonen information om att ett grovt brott hade begåtts efter ett bråk på en adress i Vetlanda.

När polisen kom till platsen hittades en 21-årig kvinna död och en 24-årig kvinna svårt skadad. Enligt ett pressmeddelande från Vetlanda kommun är den skadade kvinnan anhörig till den avlidna kvinnan. Den skadade kvinnan fördes till Höglandssjukhuset men hennes skador är ännu okända.

Anhöriga är underrättade.

En man i 25-årsåldern greps klockan 02.23 på tisdagsmorgonen. Brottsrubriceringen är mord och försök till mord. Mannen anhölls under tisdagsförmiddagen.

Polisens presstalesperson Björn Öberg är sparsam med detaljerna men berättar att man misstänker att ett tillhygge har använts.

– Vad det är för något kan vi inte gå in på i nuläget, säger han.

Den nu anhållne mannen är inte känd av polisen sedan tidigare, men polisen misstänker att han ensam är ansvarig för handlingen.

– Vi har fått en uppfattning om ungefär hur det kan ligga till, men vi behöver behålla det för oss själva ett tag till. Vi ska hålla förhör med inblandade och bilda oss en så klar uppfattning som möjligt om vad som hänt, säger Björn Öberg.

– Just nu misstänker vi inte att det ska finnas någon ytterligare gärningsperson, utan vi tror att vi har gripit den person som vi misstänker har gjort detta.

Hittades mannen i lägenheten?

– Han fanns i anslutning till huset.

Vad är det som gör att han är misstänkt?

– Det är omständigheter som har kommit fram i utredningen som gör att vi har uppfattningen att han eventuellt kan ha gjort detta.

Enligt polisen ska två lägenheter i fastigheten vara aktuella i utredningen. Platsen är avspärrad och en teknisk undersökning pågår. Polisen ska nu undersöka om det finns fler vittnen än den person som larmade om bråket.

– Vi får se. En av åtgärderna blir att knacka dörr i huset, och se om någon ytterligare har information som kan hjälpa oss, säger Björn Öberg.

I tidningens livesändning från brottsplatsen uppmanar polisen Carl-Johan Svensson allmänheten att höra av sig med tips som kan vara av vikt för utredningen.

– Om någon tittar på den här livesändningen och har uppgifter att lämna går det bra att ta sig till Vetlandas polisstation eller ring 114 14, säger han.

Vad har de inblandade för relation till varandra?

– Det är inte klarlagt i nuläget. Vi jobbar på bred front med olika scenarion som kan ha inträffat.

Under förmiddagen blev en försvarare utsedd för den misstänkte mannen.

Det kommer hållas förhör under eftermiddagen och jag kommer ha en genomgång med honom innan förhöret. Jag har inte pratat med honom än men jag har tagit del av vad som påstås i form av misstankar som riktas mot honom, säger försvarsadvokaten Uno Karlsson.

Åklagare i ärendet är Pernilla Törsleff och hon är väldigt förtegen om fallet i nuläget.

Det pågår förhör nu under eftermiddagen. Jag har ingen kommentar om hans inställning till brottsmisstankarna, säger Pernilla Törsleff.

Hon kan inte heller svara på frågor om läget med kvinnan som skadades.

Det kan hända att vi har mer uppgifter att lämna imorgon. Nu genomför vi dörrknackningar, väntar på medicinska och tekniska undersökningar, säger Pernilla Törsleff.

LÄS MER: Här erbjuds stöd efter dådet: ”Hur kunde det hända?”