Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kundvagnsolyckan: Nu åtalas Tranåskille

Två tonåringar fick föras till sjukhus efter en olycka vid Junkaremålsskolan i somras. De satt i en kundvagn som bogserades av en A-traktor, när vagnen föll och båda passagerarna slog i asfalten. Nu åtalas föraren av A-traktorn för vårdslöshet i trafik.

Det var den 13 juni tidigare i år som den uppmärksammade olyckan inträffade utanför Junkaremålsskolan. Två personer skadades sedan kundvagnen de blivit bogserade i slagit i marken. Båda fick föras till sjukhus.

– Det här är omdömeslöst, vi pratar om ett motordrivet fordon. Det känns inte som en bra lek, sa polisens presstalesperson Tomas Agnevik efter olyckan.

Kundvagnen blev, med hjälp av en lina, bogserad av en A-traktor och det hela ska ha skett i en mycket låg hastighet, men trots det slutade det alltså med sjukhusbesök för två tonårspojkar.

Nu har åtal väckts mot pojken som körde A-traktorn. Han misstänks för vårdslöshet i trafik, då han enligt stämningsansökan brustit i omsorg och varsamhet i samband med olyckan.

Den åtalade har medgett själva händelseförloppet, men förnekar däremot brott.