Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Konstnär hoppade av stor utställning – flyttar den till Vandalorum

En infekterad konflikt i ett värmländskt konstmuseum resulterar i att den kända konstnären Karin Broos hoppar av och i stället öppnar en stor utställning i Värnamo. – Det gick snabbare än jag hade tänkt mig, säger hon.

Konstnären Karin Broos flyttar en planerad utställning från Värmland till Värnamo. Den här veckan studerar hon för första gången lokalerna i Vandalorum.

– Jag har varit på väg hit flera gånger tidigare. Nu gick det snabbare än jag hade tänkt mig, men det ska bli väldigt kul, säger Karin Broos.

Hennes beslut att ställa in sin utställning i Kristinehamns konstmuseum fick stor uppmärksamhet, eftersom det var en direkt protest mot att museets chef Andreas Broström sagts upp efter en konflikt med Kristinehamns kommun.

– Andreas Broström skulle kurera utställningen i Kristinehamn som var planerad till november. Han hade mycket idéer, så när han blev sparkad ville jag så klart inte ställa ut där, förklarar Karin Broos.

I stället följer Andreas Broström med till Vandalorum för att kurera utställningen här. Förhoppningen är att öppna utställningen redan den 31 oktober.

– Ja, om vi hinner, säger Karin Broos.

Hon anses vara en landets mest kända nutida bildkonstnärer som målar figurativt, ofta människor och djur.

– Det blir en ganska stor utställning, som beblandar bilder på ett speciellt sätt, avslutar Karin Broos.