Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunens uppmaning efter läckan i Tranås: Koka dricksvattnet

På tisdagseftermiddagen upptäcktes en vattenläcka på Ängarydsgatan i Tranås. Vatten forsar på platsen och järnvägsundergången på gatan är avstängd för trafik. Nu uppmanar även Tranås kommun invånarna att koka dricksvattnet för säkerhets skull. Färskt dricksvatten finns att hämta utanför Junkaremålsskolan och Ängarydsskolan vid uppställda tankbilar.

Anledningen till uppmaningen är den vattenläcka som skett på Ängarydsgatan i Tranås. Dricksvattnet är missfärgat på flera håll och för säkerhets skull meddelar kommunen att man bör koka vatten som ska drickas eller användas till mat.

– Vi säger att invånarna bör koka vattnet för säkerhets skull, för vi kan inte veta hur kvalitén på vattnet är för närvarande, säger Patrik Karlsson, som är samhälllsbyggnadschef på Tranås Kommun.

Uppmaningen gäller hela Tranås Kommun.

”Just nu vet vi inte vilken kvalitet vattnet håller och rekommenderar därför invånarna att koka dricksvattnet. Vi arbetar på att lösa situationen så fort som möjligt och uppdaterar informationen löpande”, skriver kommunen på sin Facebooksida.

Vid 20.26 var vattenläckan fortfarande inte åtgärdad. Kommunen meddelar att dricksvatten finns att hämta utanför Junkaremålsskolan och Ängarydsskolan vid uppställda tankbilar.