Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Knark och kontanter hittades i bostad – åtal mot Tranåsbo dröjer

När polisen gjorde ett tillslag i en Tranåsbos bostad hittades både knark och ”en ansenlig summa” kontanter. Sedan dess har mannen varit frihetsberövad, misstänkt för grovt narkotikabrott. Ännu har inget åtal väckts mot mannen, men på fredagen blev han omhäktad av tingsrätten.

Åtal dröjer i ett ärende gällande grovt narkotikabrott, där en Tranåsbo på sannolika skäl är misstänkt för brottet. Eksjö tingsrätt beslutade under fredagsförmiddagen att bevilja förlängd åtalstid i målet och den misstänkte mannen blev omhäktad.

En kväll för drygt två veckor sedan kontrollerade polisen en för dem känd person i Tranås. På grund av misstankar om att mannen var påverkad, visiterades han varpå narkotika hittades. När sedan en husrannsakan gjordes hemma hos mannen, hittades en stor mängd knark, varför mannen greps. Han häktades senare samma vecka, på sannolika skäl misstänkt för grovt narkotikabrott.

Även en – enligt polisens egna ord – ”ansenlig summa” kontakter hittades i den unge mannens bostad i samband med tillslaget. Både pengarna och narkotikan är beslagtagna.

Nytt datum för när åtal ska vara väckt är satt till den 11 oktober.