Den 9 juli kommer Peter Jöback och hela Diggilloo-gänget till Tjustkulle i Vetlanda. Det är Vetlanda kommun som bokat sällskapet som en del i Vetlandas hundraårsjubileum. Kultur- och fritidschef Stewe Jonsson var minst sagt nöjd över beskedet att Peter Jöback också medverkar i produktionen.

— Det var sagt redan i november att det skulle komma ytterligare en artist. Jag tänkte då att det rimligtvis borde vara en ganska känd manlig artist, om det nu ska vara en lagom blandning på det. Det var mycket tjejer i första uppställningen, säger Stewe Jonsson och berättar att könsfördelningen brukar vara 50/50.

— Det är kanon att det blev en sådan toppartist, fortsätter han.

"Ser hoppfullt ut"

Vetlanda kommun tar en ekonomisk risk att köpa in arrangemanget, men på kommunen räknar man med flera tusen besökare denna torsdagskväll i juli. Vad gäller biljettförsäljningen så har den gått bra enligt kultur- och fritidschefen.

— Vi ligger på sjätte plats av 25 kommuner när det gäller biljettförsäljning. Det här beskedet blir den ju inte sämre av. Peter Jöback är tillräckligt het som artist för att folk ska köpa Diggiloo-biljetter bara för att han är med, han är så folkkär, säger Stewe Jonsson.

Hittills har runt 2 000 biljetter sålts i olika prisklasser och kommunen räknar med att de måste sälja runt 4 500 biljetter för att det ska gå runt.

— Vi har fått igenom 60 procent av omsättningen som krävs, berättar Stewe Jonsson.

Mellan 4 000 och 7 000 besökare brukar de här arrangemangen ta in och om inte Vetlanda skiljer sig alltför mycket mot andra orter när det gäller biljettförsäljningen så tror kultur- och fritidschefen inte att det blir några problem att nå dessa höjder.

— Nu kommer försäljningen säkert att rycka till igen, när folk vet mer vad de gör i sommar. Det ser hoppfullt ut, säger Stewe Jonsson.

LÄS MER: Här är artisterna som är klara för Diggiloo