Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: Då kan utbyggnaden av fibernätet börja

Nu är det klart att Tranås energis storsatsning kan gå vidare. Om mindre än två år kommer fibernätet Traman att ha i princip 100 procent täckningsgrad i Tranås kommun.

Tidigare i år saknades beställningar för att Tranås energis satsning ”Fiber till byn etapp två” skulle kunna bli verklighet.

– Vi tar det ett varv till bland berörda hushåll, sa vd:n Niklas Johansson då.

Nu är det klart att fiberutbyggnaden kan komma igång till våren. Det är 260 fastigheter som omfattas och ska anslutas till fibernätet Traman.

– Vi är glada att kunna gå vidare med projektet och att intresset är så stort. Alla som har beställt anslutning kommer att kunna anslutas, säger Johansson i ett pressmeddelande.

Förberedelserna pågår just nu och om tidsplanen håller kommer grävning och förläggning av fiberkabel att kunna komma igång i april nästa år. Arbetet sker sedan etappvis och ska vara klart senhösten 2021 och Traman har då nästintill 100 procent täckningsgrad i kommunen.