Backstjärnan, som stod för 14 assist i slutspelet, har dragits med en ljumskskada sedan i januari. I slutskedet av årets säsong hade Karlsson så pass ont att han inte kunde spela, och det är oklart om han är i behov av en operation framöver, säger han i en intervju med ESPN, enligt Sportbladet.

– Jag vet inte än. Vi är fortfarande i processen att ta reda på exakt vad det är. Men jag är ganska övertygad om att det inte är så pass allvarligt att det ska ge mig problem framöver.

Erik Karlsson.

Foto John Locher

Oavsett skadebesked kvarstår faktumet att Erik Karlsson blir så kallad "unrestricted free agent” i sommar. Det innebär att inget lag äger hans rättigheter och att han är fri att gå till vilken klubb som helst som erbjuder honom kontrakt.

– Nu har jag sett vad den här klubben, den här organisationen och den här staden har att erbjuda – och allting är bra..., säger Karlsson till ESPN om San Jose.

Han är nöjd med att kunna välja fritt av de erbjudanden som kommer komma upp på bordet.

– Jag har jobbat hårt i tio år för att vara i den här situationen och tycker jag har förtjänat det. Nu är det ett stort beslut som ska fattas, men jag har inte gått in i den processen än. Jag lever i nuet.

I Nordamerika ryktas det om att Karlsson vill flytta tillbaka till östkusten, eftersom han då har närmare till sin gamla hemstad Ottawa. Tänkbara klubbadresser som nämnts är New York Rangers och Tampa Bay Lightning.

Erik Karlsson, i mitten, kan välja vilken klubb han vill i sommar.

Foto Josie Lepe

Relaterat till artikeln