Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kärlek och ensamhet – Smålands Litteraturpodd läser på jultema

 
Smålands litteraturpodd
Visa alla artiklar

I Smålands Litteraturpodds julspecial bjuder vi på ett rikt julbord av boktips inför julklapparna eller mellandagsläsningen!

Julen lockar fram många känslor. Några ser med glädje och spänning fram emot att se familjen samlad runt granen, andra känner julstressen (klappar som ska slås in, julmat som ska lagas, och var är egentligen den där plastgranen vi stuvade in i förrådet förra året?) redan vid Lucia, medan vissa associerar julen med ensamhet och sorg.

I Smålands Litteraturpodds julspecial samlar vi tips på de teman vi ser kring julen – glädje och kärlek, spänning eller stress, samt ensamhet. Kanske hittar du en sista minuten-present bland boktipsen, eller varför inte en trevlig bok till dig själv att läsa när du ligger däckad av julmättnad under en filt i mellandagarna? Men det är inte bara tips som bjuds på i podden – det recenseras även böcker som poddgästerna helst tycker att man ska undvika.

Smålands Litteraturpodd görs av Jönköpings-Postens kulturredaktör Emilia Söelund samt Hall Medias biträdande livechef och sociala medieansvarig Sophia Magasanik. Gäst i studion är Marie Johansson Flyckt, ansvarig utgivare för Hall Media.

Marie Johansson Flyckt läste ”Vaxade juveler och brända hjärtan” av Ewa Klingberg, ”Tidens larm” av Julian Barnes, och ”Mannen som sökte sin skugga” av David Lagercrantz.

Sophia Magasanik läste boken "Den långa flykten" av Richard Addams, "Arthur och hans vänner" av Mikael Lindnord, samt ”Sju dagar med familjen” av Franscesca Hornak.

Emilia Söelund läste ”24 goda gärningar” av Jenny Fagerlund, ”Sidonie & Nathalie” av Sigrid Combüchen", samt ”Ensamhetens språk” av Jan-Philip Sendker.