Tusentals svenska fans är på plats i Sankt Petersburg för att se Blågults VM-åttondelsfinal mot Schweiz. En av dem är den 22-årige Jönköpingsbon William Stegrell, som är där med tre andra kompisar från trakten:

– Så fort vi gick vidare från gruppen började vi att titta på matchbiljetter, säger Stegrell och fortsätter:

– Och när vi fick tag på biljetterna var det bara att fixa resten. Först flygbiljetter, sedan hotell och till sist taxi från flygplatsen till hotellet.

När kom ni dit?

– Vi kom sent på söndagen, så i går var det en jäkla fest och just nu är man lite bakfull. Men det är bara att ladda om igen.

Hur är stämningen?

– Det är ett helt galet tryck här. En grym stämning Snart är det dags för en gemensam samling med Camp Sweden och det är då blir det ännu mer fest, sedan är det marsch mot arenan som gäller.

"Hoppas att inte ölen tar slut"

Under Sveriges VM-premiär drabbades de svenska fansen av en fasansfull upptäckt. Inne i centrala Nizjnij Novgorod, staden där matchen mot Sydkorea spelades, tog nämligen all öl slut.

William Stegrell, längst till vänster, tillsammans med sina tre vänner från Jönköping.

Foto Privat

– Ja, den tog slut. Staden har ju aldrig haft ett sådant här arrangemang förut, så de är helt tagna på sängen, sa Martin Fredman, säkerhetschef på Svenska Fotbollförbundet (SvFF), till Sportbladet då.

Efter Blågults 1-0-seger kommenterade landslagsbacken Mikael Lustig händelsen. På Instagram Story lade han ut en skärmdump från Sportbladets artikel där han skrev ”Starkt”, tillsammans med flera skrattande emojis och ölglas.

– Jag har träffat flera supportrar som var med om det. Jag hoppas att ölen inte tar slut i dag, säger Stegrell med ett leende.

Och sista frågan, hur är känslan inför matchstart?

– Jag är grymt nervös, man har ju varit nervös hela tiden. Men Sverige vinner med 2-1 efter förlängning.

Fotnot: Matchen mellan Sverige och Schweiz börjar klockan 16.00.

Relaterat till artikeln