En kapad lastbil körde på fredagseftermiddagen in i en samling människor vid varuhuset Åhléns i centrala Stockholm. Minst tre människor är döda, bekräftar polisen för TT.

Jenny Ahlengärd från Nässjö var på väg hem från Stockholm när hon övervägde att besöka Åhlénshuset för att fördriva tiden innan tåget gick från T-centralen under eftermiddagen.

– När jag gick på tåget fick jag höra att det hänt något. Nu ser jag på en direktsändning på en nyhetssajt här på tåget. Här märks ingenting, det är en lugn stämning på tåget, säger hon över telefon.

Jenny säger att hon var nära att gå in i Åhlénshuset – precis före dådet.

– Men jag vände och gick aldrig in, jag tittade på klockan och var rädd att missa tåget.

När tidningen berättar för henne att polisen har bekräftat ett misstänkt terrordåd och att flera personer bekräftats döda säger hon:

– Det är fruktansvärt och obehagligt, väldigt hemskt, säger Jenny och fortsätter:

– Det är fruktansvärt att man inte ska känna sig trygg någonstans. Jag tänker på alla vänner som jag vet arbetar i området och som jobbar på Åhléns. Nu tänker jag på vem jag ska ringa, det är obehagligt att sitta här på tåget och inte veta vad som händer.

Under tiden i samtalet med Jenny Ahlengärd kommer information från Trafikverket att all tågtrafik till Stockholm har stoppats.

– Folk springer fram och tillbaka från T-centralen, säger hon.

Mitt i tumultet valde även Jenny att springa från T-centralen.