Lena Maria beskriver hur lördagens förmiddagsregn upphörde och molntäcket sprack upp inför hennes och maken Patrik Vendelius vigsel i Barnarp.

Vigseln var fantastisk. Jag brukar inte bli tårögd, men igår blev jag det, berättar en lycklig Lena Maria dagen efter bröllopet.

Hon berättar att eftersom hon själv brukar sjunga på olika tillställningar som bröllop och begravningar så har hon lärt sig att hantera känslorna. Ändå brast det för henne under vigseln.

Det var något annat när jag själv stod där framme och skulle säga ja. Då började jag gråta för att det var så vackert, säger hon.

Som ett litet minibrudpar, klädda i likadana kläder som själva brudparet, gick Lena Marias båda syskonbarn, Noomi och Silas, före dem in i kyrkan. Eftersom Lena Maria inte själv kunde bära brudbuketten så höll Noomi blommorna under hela vigseln.

På höger ringtå prydde sedan tidigare en förlovningsring Lena Marias fot. I lördags fick den sällskap av vigselringen.

Jag fick sätta mig ner på en stol och Patrik gick ner på knä och trädde på ringen. Det var väldigt fint, säger Lena Maria.

Vigseln var ganska kort och präglades av mycket musik. Lena Maria sjöng inte själv eftersom hon ville kunna slappna av och bara njuta av bröllopet.

Istället kunde man bland annat höra Millan Holm sjunga "Älska mig", som är en översatt version av "Love me tender", och Ted och Kenneth Gärdestads "För kärlekens skull" framförd av Andreas Glans.

Efteråt blev det fest på Hooks Herrgård. Middagen bestod av lättgravad lax till förrätt, kalvfilé till huvudrätt och efter det herrgårdens jordgubbsglass med maräng. Bröllopstårtan var en vit prinsesstårta med röda rosor på.

De 130 gästerna bestod av vänner och familj, både härifrån och tillresta från andra länder.

Det var en blandad skara som kom. Båda har ju lärt känna väldigt många olika människor och Patrik har dessutom en stor familj. Det kom även några lokala profiler, ingen nämnd, ingen glömd, säger Lena Maria.

Hon berättar att bröllopsfesten blev lugn och gemytlig. De ville inte ha så mycket spex och lekar utan istället präglades festen av många tal och musikaliska inslag.

Det var glädjetårar och mycket skratt under kvällen. Man känner sig rik när man får vara med de närmaste som man älskar så mycket, säger Lena Maria.

När vi når henne på söndagen så har hon och Patrik Vendelius ännu inte hunnit öppna sina bröllopspresenter eller läsa igenom alla grattishälsningar.

På måndag åker paret på bröllopsresa. Resan går med husvagn till Italien och Frankrike och paret ser fram emot semestern.

Jag har några jobb i Norge och på Öland i början av juli. Men annars ska vi bara njuta av en skön semester, säger Lena Maria Vendelius.