Redan förra säsongen var det många som ville se Daniel Josefsson återvända till Tranås AIF. Insamlingar startades och hopp tändes, istället blev det ett nytt kontrakt med Vita Hästen då. När Josefsson nu återigen stod utan kontrakt var det många som hoppades på en återkomst till moderklubben, så blir det inte. Istället lägger 37-åringen klubban på hyllan.

– Sista trunken blev packad i Tranås, liksom den första, skriver Josefsson på sin Instagram.

Tranås-fostrade Josefsson kan se tillbaka på en lång och framgångsrik karriär. Backen noterades till slut för 366 matcher i SHL och 427 i allsvenskan. Men några fler matcher blir det inte.

– Jag är stolt över resan och jobbet jag och min familj har lagt ner, men framförallt otroligt tacksam över förmånen att kunnat vara professionell ishockeyspelare under så många år. För nu är jag inte ishockeyspelaren längre. Ett beslut som känns väldigt bra när jag nu ser fram emot nya utmaningar. Tack alla som har gjort våran resa, skriver 37-åringen.

Josefsson hann representera många klubbar under karriären, på meritlistan står spel i Tranås, HV71, Rögle, Södertälje, Modo, Malmö, AIK, Leksand och Vita Hästen.