Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingemar Skogö har avlidit

Tranåsbördige Ingemar Skogö, bland annat tidigare landshövding i Västmanland och generalsekreterare för Vägverket, har avlidit, rapporterar TT.

Ingemar Skogö föddes 1949 och växte upp i Tranås.

Sedan 2016 har han varit styrelseordförande för Socialstyrelsen. Myndigheten skriver på sin hemsida att Ingemar Skogö avled på tisdagskvällen efter en tids sjukdom.

– Han var en skicklig ordförande, en statstjänsteman med stor integritet, och en mycket vänlig, klok och varm person. Han ledde arbetet i styrelsen på det bästa sätt med stöd av sin långa erfarenhet, sin klokskap, nyfikenhet och sin humor. Han var också en vän. Han fattas oss, säger Olivia Wigzell, generaldirektör på Socialstyrelsen i ett pressmeddelande.

Tidigare har Ingemar Skogö bland annat varit Västmanlands landshövding, generaldirektör för Vägverket, styrelseordförande i flygplatsbolaget Swedavia samt generaldirektör för Luftfartsverket. Han har också haft andra styrelseuppdrag, skriver TT.

Långt efter att han lämnade Tranås hade Ingemar Skogö en sommarstuga vid Säbysjön.

Ingemar Skogö blev 70 år gammal.