Erik Brännström fick lämna Vegas Golden Knights organisation när klubben hämtade in storstjärnan Mark Stone.

Ny klubbadress blev då Ottawa Senators och redan efter två matcher med AHL-laget Belleville Senators har 19-årige Brännström gjort avtryck hos klubbens general manager Pierre Dorion.

– Jag var där i fredags och såg honom och blev väldigt imponerad. Jag tror han var lite nervös i början, men när jag såg matchen i efterhand blev jag väldigt imponerad av honom. Manitoba (motståndarlaget) gick efter honom ganska hårt, men han hanterade det bra. Han är hänsynslös i kampen om lösa puckar och skjuter bra, säger han till TSN, enligt Hockeysverige.se.

Brännström har under sin debutsäsong i AHL sått för 29 poäng på 43 matcher. På sina två matcher med Belleville har det blivit en assistpoäng.

– Sättet han passar pucken på…vi har bara en spelare i NHL i vårt lag som kan göra det lika bra, tror jag.

– Jag hade glömt bort hur bra han skjuter. Jag såg honom i JVM och sen fick vi chansen att scouta honom närmare och då såg jag hur han tar pucken och skjuter den på samma sätt som de bra NHL-backarna kan. Vi är extremt glada att ha honom hos oss.

General managern lämnar inga klara besked om Brännströms chanser till NHL-spel den här säsongen – utan meddelar att klubben tar det "vecka för vecka".

Erik Brännström hyllas stort av sin nya GM i Ottawa.

Relaterat till artikeln