I juli började hon resa reglarna för det som skulle komma att bli hennes studentlägenhet under utbildningen i Nässjö.

Det blev tajt om jag skulle hinna då jag fick reda på att jag kommit in på utbildningen i juli. Det blev lite stressigt i slutet, jag har fått mycket hjälp av pojkvän och familj, berättar Lina Spåls.

Nu står bostaden näst intill klar på en camping. Det enda som saknas är lite trevlig inredning.

Det funkar väldigt bra, det är jättemysigt faktiskt. Jag tänkte bygga köket själv, men eftersom det blev så tajt om tid köpte jag ett.

Det lilla huset värms upp av golvvärme och hon har både mulltoa och en enkel dusch.

Huset står på hjul, och från Falun drogs bostaden med hjälp av en traktor ner till Nässjö i 30 kilometer i timmen.

Det tog ungefär två dagar. Men innan Motala var det en fälg som sprängdes. Vi kunde ställa oss vid sidan av vägen och hittade ett nytt däck via en kompis som nyss köpt ett hus.

De bor lite nedanför Nässjö, och hade ett hjul som vi fick låna. Det var jobbigt, lite nervöst, skrattar Lina.

Tidigare har Lina studerat finsnickeri på gymnasiet i Leksand, där hon bland annat lärt sig att snickra ihop möbler. Nu ska hon studera produktutveckling och idédesign.

Att bygga sin egen bostad på hjul berättar Lina är en trend som kommer från USA och kallas "tiny house", alltså litet hus.

Det är en slags rörelse. Det kommer allt mer till Sverige faktiskt. Jag tror den trenden kommer att öka här, man spar pengar, det är inget stort hus som byggs och man behöver oftast inte ta lån om man säger så, säger hon.

Men är det inte svårt att bygga sitt eget hus som 19-åring?

För en del kanske det är svårt, men när det finns en klar plan för hur det ska gå till och har ritningar är det inget problem. Jag ritade upp allt i ett program innan, sen får jag bygga efter de regler som finns. Men det lär ju behövas lite driv också. Annars tycker jag fler ska testa!

Nyheten om att Lina har byggt ett eget hus på hjul har blivit stort. En kvällstidning har skrivit om det och nyligen sändes ett nyhetsinslag i TV.

Det är lite läskigt att så många vet om det, men såklart känns det roligt, säger hon.