Den nya tjänsten innebär, förutom ett rent granskande arbete, att hon fördjupar och sätter saker i ett sammanhang.Det ska bli jätteroligt. Jag ser fram emot att grotta ner mig i olika ämnen, säger hon om sitt nya uppdrag.


Angelica Wilhelmsson Ek började sin bana på Vetlanda-Posten för tio år sedan, och blev kvar inom Hallpressen. Under årens lopp har hon jobbat bland annat som allmänreporter, samordnare och dagchef.


Den nya rollen som agendareporter beskriver hon som mer djuplodande.Som nyhetsreporter blir det ofta korta, snabba artiklar. Nu kan jag ha ett helikopterperspektiv på ett annat sätt. Jag kan stanna upp och dra i trådar som jag inte alltid har haft tid med annars, säger hon.

Angelica Wilhelmsson Ek tycker att den granskande och fördjupande journalistiken fyller en viktig funktion i ett snabbt flöde från sociala medier. Där hon menar att alla ska vara sina egna journalister och redaktörer.Jag tror att vi traditionella medier har en viktig funktion att fylla här. Att ta reda på hur saker verkligen ligger till, säger hon.Hon betonar slutligen att det är viktigt att hon får tips från läsarna.

Jag är väldigt beroende av tips för att få inblick i saker och få veta vad som händer. Så självklart får man höra av sig till mig om det är något som vi borde gräva i, säger hon.