Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hockeyprofiler protesterar mot förbundet

Flera tunga hockeyprofiler går till attack mot Svenska ishockeyförbundet och ifrågasätter behandlingen av en tidigare medarbetare. Bland profilerna i uppropet finns Börje Salming, Anders Hedberg och Bengt-Åke Gustafsson.

Stormen mot Svenska ishockeyförbundet fortsätter och nu går flera tunga namn ut i ett öppet brev – som bland annat Aftonbladet och Expressen tagit del av – och protesterar mot att en medarbetare på förbundet blev av med jobbet den sista mars.

Personen sades formellt upp på grund av arbetsbrist – som enda medarbetare på förbundet. Men enligt Aftonbladet ska en av anledningarna ha varit att medarbetaren låg bakom en polisanmälan som gjordes mot en person på förbundet för sexuellt ofredande. Uppgifter som även TT har.

Totalt 34 hockeyprofiler står bakom brevet, däribland före detta storstjärnor som Börje Salming, Anders Hedberg, Mats Näslund och Bengt-Åke Gustafsson samt framgångsrika förbundskaptener i Tre Kronor som Curt Lundmark, Kent Forsberg och Hardy Nilsson.

De kräver i ett upprop till Svenska ishockeyförbundets styrelse att beslutet snarast ska omvärderas och skriver bland annat: "Vi uppfattar förbundets agerande som synnerligen inhuman behandling av NN (medarbetarens namn) och vädjar till förbundet att göra om och göra rätt".

I tisdags avslöjade SVT också anklagelser om könsdiskriminerande lönesättning och motsättningar mellan ledning och fack på kansliet. Svenska ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson sade i en intervju med TT i onsdags att det är upp till kansliledningen och fackklubben att reda ut motsättningarna, men erkände:

– Det här är inte alls bra och det skadar vårt anseende.

Göran Sundberg/TT