Under våren och sommaren har vi avslöjat hur flera personer blivit bedragna av bolaget Flyttnord. Se filmklippen från några av våra tidigare publiceringar nedan. Polisen i Jönköpings län och i Västra Götaland har fått in en stor mängd anmälningar mot bolaget och fallet håller på att nystas upp.

Det är ett ganska stort antal ärenden som är öppna. Utöver det har jag också lagt ner en del misstankar där vi inte kommit hela vägen fram med att identifiera personer, säger Martin Svensson, vid Borås åklagarkammare.

Flyttfirman har också börjat ta hjälp av en extern aktör där man kan boka dem.

Men även där har inte flyttfirman gjort rätt för sig för att betala avgiften på den här förmedlingssidan, säger åklagare Martin Svensson och fortsätter:

Det verkar närmast vara systematiska bedrägerier som bolaget sysslar med. Jag avråder alla från att anlita det här företaget.

Han vill inte gå in närmare i detalj på vilka utredningsåtgärder som har gjorts och inte om någon misstänkt har förhörts. Däremot bekräftar han att den person som har stått som ägare för bolaget, en äldre man från Ulricehamn, troligen är en målvakt.

Det är vad jag misstänker att han är. Han är hörd men jag vill inte gå in på några detaljer vad som framkommit, säger Martin Svensson.

I de ärenden som Allmänna reklamationsärenden tagit beslut i står nämnden i samtliga fall på kundens sida men besluten är bara en rekommendation och inget bindande.

LÄS MER:

Bolaget har också hundratusentals kronor i skulder och har på bara några år gått i konkurs 15 gånger och återuppstått

När vi kontaktade Flyttnord

Du vet väl om att vi har blivit kapade av ett annat bolag? Vi misstänker att det är före detta anställda som ligger bakom, sa en person som kallade sig för Daniel Eliasson.

Sidan Flyttnord.se är idag inte längre tillgänglig men kan ha återuppstått under annat namn. Polisen har kunnat identifiera personer som också har delgivits misstanke om brott.

Det är flera personer och det rör sig om framförallt bedrägerier men också om utpressning, olovligt förfogande och försök till bedrägeri, säger Martin Svensson.

Han säger också att det kan ha koppling till annan typ av brottslig verksamhet men utredningen är långt ifrån klar.

Jag ska träffa utredarna längre fram. Det är en utredning som bara växer och växer. Det finns gamla utredningar och nya utredningar i det här fallet.

LÄS ÄVEN:

LÄS ÄVEN: