Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Härlig känsla på ny klubb

En helt ny rockklubb öppnar inom kort i Plan B:s lokaler. Idén för Klubb Log Lady började med att Ottilia Säll saknade en livescen för indiepop och new wave. – Det glappet måste vi fylla, säger Ottilia Säll.

Den första spelningen för nya Klubb Loglady blir lördag den 2 juni på Plan B. Den första bokningen är Stockholmsbandet Reverbal Sign som blandar techno och electronica med new wave.

– Det var verkligen kul att de ville komma, säger arrangören Ottilia Säll.

Otillia Säll jobbar ibland extra på Plan B, men hon har också lång erfarenhet som musiker och har spelat trummor med artister som Say Lou Lou.

Just nu ligger hon lågt, men hon saknar trummorna.

– Det är lite svårt att hitta folk att spela med. Folk gömmer sig nog, säger hon.

Ottilia Säll har en bakgrund i Umeå och Stockholm, men bor sedan drygt två år i Tranås. En mindre stad har ibland möjligheter som en större stad saknar, tycker hon.

– Det finns inte här så då får man se till att starta det.

Den nya rockklubben är tänkt att fylla ett tomrum. Tranås har länge saknat en livescen för musik som ligger henne varmt om hjärtat. Genom sina kontakter med svenska indiepopartister hoppas hon på många fler bokningar i framtiden.

– Det hänger på om folk kommer i en uppstart. Jag tror att det kan bli lite av en popup-grej, beroende på hur musikerna turnerar. Jag utlyser också tips, även för lokala förmågor.

Namnet till den nya klubben har hämtats från en rollkaraktär i David Lynchs klassiska tv-serie "Twin Peaks".

– Det är alltid svårt att hitta ett bra namn. Men hon är lite kufisk, lite mystisk, så jag tyckte att det kunde få beskriva vilken typ av klubb det är, säger Ottilia Säll.

På premiären för Klubb Loglady kommer uteserveringen att vara öppen och klubben ska smyckas på ett speciellt sätt.

– Vi hoppas skapa en härlig känsla. Vi får se om the Log Lady gömmer sig i ett hörn.