Vetlanda-Posten läses av tusentals människor varje dag, men några läser den mer noggrant än andra.

En av dem är Roger Wannerö i Bäckseda som i nästan 50 år har klippt ut artiklar, reportage och bilder ur tidningen.

– Jag har omkring 450 album med uppskattningsvis runt en miljon tidningsutklipp i källaren, säger han och pekar mot de proppfulla bokhyllorna.

Började som 17-åring

Roger Wannerös intresse för tidningsurklipp började när han var 17 år och klippte ut matchresultat från pojkfotbollen i Bäckseda. Sedan dess har intresset vuxit till en riktig hobby.

– I snitt så spenderar jag 30 minuter om dagen åt att klippa ut olika artiklar och klistra in dem i pärmarna, berättar han.

Majoriteten av Roger Wennerös urklipp handlar om sport, och då främst om lokala klubbar som Bäckseda IF, Boro, Hvetlanda Gif och Elit Vetlanda, men så fort en text om någon han känner dyker upp i tidningen hamnar den också under saxen.

– Jag sparar på allt som handlar om vänner och bekanta, men även om mina gamla kunder från när jag arbetade på Vetlanda Trä, nuvarande XL-bygg, förklarar han.

Genom åren har flera personer vänt sig till Roger Wennerös arkiv för att hitta en gammal artikel eller notis.

– Det är jättekul när folk vill bläddra i albumen, då vet man att man inte gör det här helt i onödan, skrattar han.

Tänker inte sluta

Med 450 pärmar börjar det bli trångt i huset i Bäckseda, men var han ska göra av sitt personliga arkiv vet han inte riktigt.

– Frun har börjat klaga på att det är lite mycket pärmar här nere, så jag får väl flytta ut en del till hobbyrummet snart, säger han.

För att sluta samla på klipp är inget alternativ.

– Nej, jag kommer att hålla på så länge jag kan hålla i saxen, skrattar han.

Varför Vetlanda-Posten?

– Jag vill inte vara utan morgontidning, och när man väl har Vetlanda-Posten så kan man lika väl spara på det som är intressant.