Alice, Olivia och Astrid är de tre namn som flest bebisar fick förra året. De tre pojknamn som var populärast var Lucas, Liam och William.

Nytt namn på ”flicklistan” är Vera på plats fem. Det är ett namn som aldrig tidigare varit så populärt. Hedda är ett av de namn som ökar väldigt snabbt och kan kanske nå en topplacering nästa år.

Det namn som däremot tvingades att lämna topplistan var Elsa.

Ett nytillkommet namn på pojkarnas topp 10 lista är Matteo. Det pojknamn som ökar snabbast i popularitet är Frans. Men Alexander lämna sin plats bland de tio mest populära.

Det finns även en fallande trend. Den visar att Felicia för flickorna och Viktor för pojkarna är på väg bort.

Topplistorna skiljer sig lite mellan landets olika län. I Jönköpings län håller man sig till Alice (33 personer) och Liam (39 personer). I Kronoberg är det Noah (22 personer) som kommer först och bland flickorna Astrid, Ester och Wilma (16 av varje) som kommer på delad första plats.

I Västra Götaland gillar man Hugo (137) och Alice (121) allra mest.

Men sedan namnstatistiken startade år 1998 så har faktiskt antalet barn som får något av de mest populära namnen minskat. Det betyder att det blir allt viktigare att inte heta som alla andra.

Så kanske namnlistan kan vara ett tips i motsatt riktning. Undvik den alltså helt om du vill att ditt barn ska vara som många andra – helt unikt.