Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är klubbarna på Höglandet som får mest pengar från Gräsroten

För sjunde året i rad delar Svenska Spel via initiativet Gräsroten ut miljontals kronor till ungdomsidrotten i Sverige. I Jönköpings län får 377 föreningar ta del av drygt två miljoner. – Gräsroten är ett viktigt ekonomiskt stöd, säger Andreas Söderman i Vetlanda BK.

Som vanligt är det Svenska Spels kunder som själva fördelar pengarna genom att välja en till tre favoritföreningar.

De idrotter som tilldelas mest pengar i länet är i tur och ordning fotboll, ishockey, innebandy, bandy och golf.

– Gräsroten är en viktig byggsten för att fotbollen i Jönköpings län ska fortsätta växa och utvecklas på både bredd- och elitnivå. Så att fler barn och ungdomar i länet får möjligheten att komma i rörelse, träffa kompisar och kanske en dag dra på sig den blågula tröjan, säger Janne Andersson, förbundskapten för herrlandslaget i fotboll i ett pressmeddelande.

I länet är det Jönköpings Södra IF som får mest pengar till sin ungdomsidrott. Klubben får 201 417 kronor med hjälp av sina 3 997 supportrar hos Svenska spel. Tranås AIF återfinns som femma i länet då man har 1 063 supportrar som gör att klubben kan inkassera 48 277 kronor. På sjunde plats i länet finns Vetlanda BK som får 33 474 kronor med hjälp av 732 supportrar.

Andreas Söderman i VBK är nöjd med det ekonomiska tillskottet.

– Gräsroten är ett viktigt ekonomiskt stöd. I fjol användes pengarna bland annat för att köra bussar med skolungdomar till bandyhallen och för att kunna hålla Bandykul, vår aktivitet för de allra minsta spelarna som är helt kostnadsfri för de som är med och spelar. I år kommer vi investera inom material men också inom utrustning såsom slipmaskiner.

Stefan Fransson, klubbchef i Tranås AIF, säger att det årliga tillskottet från spelbolaget betyder mycket för föreningen.

– Vi får möjlighet att fortsätta utveckla våra möjligheter för ungdomarna, köpa in utrustning samt erbjuda mer möjligheter för tjejer att börja spela hockey. Vi kan också utveckla våra ledare som utbildar våra ungdomsspelare. Förra året investerade vi i fysutrustning och i nya träningströjor, säger Stefan Fransson.