Kortbane-SM pågår just nu i Stockholm.

I Victor Johanssons frånvaro är det en annan Nässjösimmare som är Jönköping SS:s stora affischnamn.

Och snacka om att Hanna Eriksson har levererat.

Att hon skulle ta guld på 800 meter fritt var väntat, allt annat hade däremot varit något av en sensation.

Den stora frågan var om hon skulle kunna komma ner mot VM-kvalgränsen. Inte riktigt, blev svaret.

Eriksson gjorde ett bra lopp, vann med drygt fyra sekunders marginal och 8.33.68 var snabbare än hon simmat någon gång tidigare på distansen – men till 8.27 fattas det trots allt lite grand.

– Hanna efterlyste lite mer publiktryck i sitt segertal. Bra gjort av henne, tycker jag. Det är inte varje dag någon är i bassängen och har chans att sätta nytt svensk juniorrekord, säger hennes tränare Karl-Johan Gårdström.

– Hon har ju ett par chanser till att klara VM-kvalgränsen. Hade du frågat mig före SM hade jag nog sagt att 800 var hennes bästa chans men nu har hon sett så väldigt snabb ut så frågan är om det inte är ännu större chans på 200. Men det blir tufft där också så klart.

Ett JSM-guld på 800 fritt blev det per automatik för Eriksson och tidigare under onsdagen knep Nässjösimmaren ytterligare en individuell JSM-medalj då hon blev trea i försöken på 100 fjäril.

Under tävlingarnas första dag blev det även ett guld och ett silver i lagkapperna för Hanna och hennes lagkamrater. Och under torsdagen slog laget till igen med guld både bland juniorer och seniorer.

Individuellt fortsatte Hanna imponera. I försöket på 400 meter fritt noterades hon för 4.11.30 och var snabbast bland juniorerna. I finalen gick det betydligt snabbare, 4.07.90, och hon var nästan sju sekunder före tvåan Tiffani Segerbrand, Neptun.

Kortbane-SM fortsätter över hela helgen.