Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han blir ny vd för Husqvarna Group

Henric Andersson, bördig från Vrigstad i Sävsjö kommun blir ny vd för Husqvarna Group den 2 april i samband med årsstämman. Han efterträder Kai Wärn. Henric Andersson är i dag divisionschef för Husqvarnas Construction Division.

Kai Wärn kommer att fortsätta som senior rådgivare åt styrelsen under 2020.

Henric Andersson, 46, som i dag är bosatt på Ekerö utanför Stockholm har jobbat inom Husqvarna-koncernen i drygt 20 år, senast inom Construction Division som riktar sig mer mot byggindustrin än konsumenter. Han är utbildad civilingenjör i Industriell ekonomi vid Linköpings universitet.

Stark ledare

— Henric är en stark och välrenommerad ledare med starkt affärs- och teknikfokus. Han har en väldigt bred erfarenhet inom gruppen, säger Husqvarnas ordförande Tom Johnstone i det pressmeddelande som släpptes på måndagseftermiddagen.

Tom Johnstone tackar också Kai Wärn för en god insats.

— Jag och hela styrelsen vill rikta ett stort tack till Kai för hans ledarskap av Husqvarna Group sedan 2013 och det mycket fina arbete han har utfört. Resultaten kan tydligt ses i perioden både i den finansiella utvecklingen och totalavkastning för aktieägarna, säger Tom Johnstone.

FOTNOT: Tidningen har försökt nå Henric Andersson utan att lyckas.