Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Granne räddade person - slog larm

 
Blåljus
Visa alla artiklar

Räddningstjänsten larmades till Östra Bergsgatan på tisdagskvällen. Det var en granne som kände röklukt och hörde en brandvarnare. Det kan ha räddat livet på personen i lägenheten.

När larmet kom 17.42 var det en person som hade ringt och uppgav till SOS Alarm att det hördes ljud från en brandvarnare inne från en lägenhet. Det kändes även röklukt i trappan.

– Vi tog oss in i lägenheten och där hade det börjat att brinna i en soffa. Det var en filt och kläder som brann men vi släckte detta ganska snabbt, säger Bertil Fång vid räddningstjänsten i Tranås.

Han berömmer den rådige grannen som slog larm.

– Annars hade det gått betydligt värre. Det fanns en person i lägenheten som fördes till sjukhus.

Enligt vakthavande befäl Lars-Göran Nilseryd vid polisregion Öst var det en låste säkerhetsdörr till lägenheten och rökdimma i trapphuset.

– En man öppnade dörren och omhändertogs senare av ambulansperson.

Det är oklart varför personen inte själv slog larm och det är även oklart hur branden kunde uppstå.

– Vi har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet. Det kan eventuellt ha varit rökning som orsakade branden. Lägenheten är avspärrad och en teknisk undersökning ska göras.